Γ. Γεωργαντάς: Self test και για καθαρίστριες και υπαλλήλους κυλικείων στα σχολεία

Γ. Γεωργαντάς: Self test και για καθαρίστριες και υπαλλήλους κυλικείων στα σχολεία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:32 Δημιουργία 09/04/21, 09:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στη διανομή των self tests σε ενήλικους μαθητές, στα vouchers των μαθητών και τον προσωρινό ΑΜΚΑ αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΑΝΤ1 την Παρασκευή ο κ. Γεωργαντάς, «σήμερα θα διορθωθεί το πρόβλημα, στη διανομή των self test προς μαθητές νυχτερινών, ΕΠΑΛ και όσους είναι ενήλικοι και δεν διάβαζε στο σύστημα», ενώ όπως ανακοίνωσε, δικαιούχοι των test είναι οι περίπου 400.000 εργάζονται στο χώρο της εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων οι καθαρίστριες και οι εργαζόμενοι στα κυλικεία.

«Όσοι είναι δικαιούχοι και δεν έχουν πρόβλημα προθεσμίας», τόνισε ο υφυπουργός, ενώ διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι δικαιούχος και να μη σου δοθεί».

«Περίπου 560.000 παιδιά οι δικαιούχοι», ενημέρωσε και κάλεσε όποιον από τους δικαιούχους δεν κατάφερε να κάνει την αίτηση, «να ξαναμπεί, γιατί έχει φτιάξει το σύστημα».

Σχετικά με τη γονική βεβαίωση, ότι το τεστ είναι αρνητικό, που θα πρέπει να φέρουν οι μαθητές για να πάνε στο σχολείο ο Γ.Γεωργαντάς είπε ότι, η σχετική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη την Κυριακή. Όποιος όμως, δεν μπορεί να εκτυπώσει, θα μπορεί να αντιγράψει τα στοιχεία της ηλεκτρονικής βεβαίωσης και να την παραδώσει χειρόγραφα, με την υπογραφή του γονέα.

Τέλος, αναφερόμενος στην έκδοση προσωρινού ΑΜΚΑ, για τον εμβολιασμό όσων δεν έχουν, έκανε γνωστό πως, όσοι έχουν ΑΦΜ ή ελληνική ταυτότητα, μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να βγάλουν προσωρινό ΑΜΚΑ.

Αν σου άρεσε κάνε