«Πράσινο φως» για το άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα

«Πράσινο φως» για το άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:11 Δημιουργία 07/04/21, 14:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα στις 12 Απριλίου - Προϋπόθεση να έχουν υποβληθεί σε self test μαθητές και εκπαιδευτικοί - Το απόγευμα οι ανακοινώσεις, κατά την ενημέρωση - Παρούσα και η Κεραμέως μαζί με Κικίλια

Το «πράσινο φως» για την επιστροφή των μαθητών Λυκείου στα θρανία από την ερχόμενη Δευτέρα άναψε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Τετάρτη.

Σημειώνεται πως κατά τη σημερινή σύσκεψη παρούσα ήταν και η υπουργός Παιδείας, η οποία εισηγήθηκε το άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου και όχι μόνο της Γ΄Λυκείου.

Η κυρία Κεραμέως θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας το απόγευμα, όπου αναμένεται να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Με «όπλο» τα αυτό - διαγνωστικά τεστ που βρίσκονται ήδη στα φαρμακεία, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι κάνουν το επόμενο βήμα, επιτρέποντας την δια ζώσης διδασκαλία καταρχήν στα Λύκεια ολόκληρης της χώρας.

Προϋπόθεση για το άνοιγμα είναι να έχουν υποβληθεί προηγουμένως μαθητές και εκπαιδευτικοί σε self tests.

Η απόφαση ελήφθη σε ένα επιβαρυμένο επιδημιολογικά κλίμα, αλλά όπως βεβαιώνουν οι λοιμωξιολόγοι, τα σχολεία και ειδικά οι μεγαλύτερες τάξεις δεν εντείνουν την διασπορά του ιού ούτε αυξάνουν δραματικά την κινητικότητα.

Ωστόσο, η απόφαση για την επιστροφή στα θρανία ελήφθη με βάση μόνον ιατρικούς – επιδημιολογικούς όρους, αλλά και με γνώμονα τις πανελλαδικές εξετάσεις για τη Γ΄Λυκείου, αλλά και με δεδομένο ότι τα σχολεία δεν ήταν το ίδιο διάστημα κλειστά σε ολόκληρη τη χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε