«Γκαζώνουν» οι εμβολιασμοί με μέσο όρο πάνω από 50.000 την ημέρα

«Γκαζώνουν» οι εμβολιασμοί με μέσο όρο πάνω από 50.000 την ημέρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:48 Δημιουργία 05/04/21, 13:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ρεκόρ 60.000 εμβολιασμών σήμερα - Μέσα στην εβδομάδα θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατομμύρια ως προς το σύνολο - Επιπλέον 1,5 εκατ. εντός του μήνα - Μειώνονται κρούσματα και διασωληνώσεις στους άνω των 70 ετών και στους 60-65 ετών

«Γκαζώνουν» από σήμερα, Δευτέρα οι εμβολιασμοί, οι οποίοι αναμένεται μάλιστα να ενισχυθούν κατά 1,5 εκατομμύριο εντός του τρέχοντος μηνός, ενώ κατά μέσο όρο σε ημερήσια βάση θα γίνονται περισσότεροι από 50.000.

Μάλιστα, σήμερα, αναμένεται να καταγραφεί ρεκόρ εμβολιασμών με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάση Κοντογεώργη, να κάνει λόγο για 60.000.

«Για πρώτη φορά σήμερα θα διενεργηθούν 60.000 εμβολιασμοί», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

«Μέσα στην εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμών θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια», σημείωσε και πρόσθεσε πως στις αρχές Μαΐου θα έχουμε πετύχει ένα σημαντικό τείχος ανοσίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται στο data.gov.gr, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν ήδη χορηγηθεί 1,83 εκατ. δόσεις, με σχεδόν 660.000 άτομα να έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

«Από σήμερα, ο μέσος όρος αριθμός εμβολιασμών ανά ημέρα αναμένεται να ξεπερνά τους 50.000», επεσήμανε από την πλευρά της η Αριστοτελία Πελκώνη κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η είδηση που έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφορά τα πρώτα θετικά «σημάδια» των εμβολιασμών, καθώς σύμφωνα με την ίδια παρατηρείται μείωση κρουσμάτων και διασωληνωμένων στις ηλικιακές ομάδες άνω των 75 ετών και σε εκείνες των 60-64 ετών.

Όπως σημείωσε η κυρία Πελώνη, αποδεικνύεται ήδη ότι ο εμβολιασμός μπορεί να τερματίσει την δοκιμασία που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κόσμος και να φέρει το ξημέρωμα της επόμενης μέρας. Σημείωσε δε ότι στο Ισραήλ και τη Μεγάλη Βρετανία, όπου υπήρξε σημαντική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, παρατηρείται μεγάλη μείωση κρουσμάτων.

«Δίνουμε τώρα τις τελευταίες μάχες σε έναν πόλεμο που ήδη κερδήθηκε από την επιστήμη και είναι ανάγκη να κάνουμε υπομονή για να διανύσουμε τα τελευταία χιλιόμετρα του Μαραθωνίου», επεσήμανε η κυρία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε πως αυτόν τον μήνα εκτιμάται ότι θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύριο επιπλέον εμβολιασμοί, δηλαδή σχεδόν όσοι έγιναν από την αρχή μέχρι σήμερα, ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο η Ελλάδα θα έχει διαθέσιμα και περισσότερα εμβόλια. «Από σήμερα, ο μέσος όρος αριθμός εμβολιασμών ανά ημέρα αναμένεται να ξεπερνά τους 50.000», είπε η ίδια.

Στο μεταξύ, συνέχισε, έχουν ήδη αυξηθεί στα 1.073 τα εμβολιαστικά κέντρα, δηλαδή 55 περισσότερα από τα 1.018 που είχαν αρχικά ανακοινωθεί και «υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για πολύ περισσότερους εμβολιασμούς ανάλογα με τις ροές που φτάνουν στη χώρα μας».

Αν σου άρεσε κάνε