Τζανάκης: Λιανεμπόριο με testing και ατομική ευθύνη - Μην «κάψουμε» την απελευθέρωση

Τζανάκης: Λιανεμπόριο με testing και ατομική ευθύνη - Μην «κάψουμε» την απελευθέρωση

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:03 Δημιουργία 05/04/21, 09:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στη «χαλάρωση» των μέτρων και το πείραμα του ανοίγματος των καταστημάτων, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας πως εφόσον υπάρχει συχνό testing αλλά και ατομική ευθύνη εργαζόμενων - καταναλωτών, η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου δεν συμβάλλει στη μεταδοτικότητα του ιού.

«Αν συμπεριφερθούμε απερίσκεπτα τόσο οι καταστηματάρχες όσο και οι καταναλωτές, τότε θα κάψουμε και αυτή την απελευθέρωση της δραστηριότητας», τόνισε.

Σε ότι αφορά στην αναστολή του ανοίγματος σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, ο κ. Τζανάκης ανέφερε «καταλαβαίνουμε τον προβληματισμό της επιτροπής και είναι ίσως λίγο επίφοβο το άνοιγμα».

«Αν δείτε τους αριθμούς των τριών περιοχών βρίσκονται στην κορυφή της χώρας. Αυτή τη στιγμή η περιφερειακή ενότητα της Κοζάνης έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο από όλες τις περιοχές. Έχει ξεπεράσει το 700, στη Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει το 500, ενώ στην Πάτρα είναι εδώ και καιρό στο 500 με μια περίεργη επιπέδωση της καμπύλης που δεν λέει να πέσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νωρίς» για αποφάσεις σχετικά με το Πάσχα είπε πως είναι ο κ. Τζανάκης, ενώ όπως υποστήριξε, θα μπορούσαν να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις όπου δεν υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο ή οι διανομαρχιακές εφόσον βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο επιδημιολογικής εικόνας.

Αν σου άρεσε κάνε