Π. Σταμπουλίδης: «Όχι» άνοιγμα αλλά ένα βήμα για να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό

Π. Σταμπουλίδης: «Όχι» άνοιγμα αλλά ένα βήμα για να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:55 Δημιουργία 03/04/21, 14:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο άνοιγμα του λιανεμπορίου αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Πάνος Σταμπουλίδης , λέγοντας πως «δεν είναι άνοιγμα της αγοράς, αλλά ένα μικρό βήμα για να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό».

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, η αγορά θα παραμείνει κλειστή σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ενώ οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα σ' αυτές της περιοχές.

Σε όλη τη χώρα δεν θα λειτουργήσουν τα πολυκαστήματα, τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά χωριά, τα outlets και τα shoping shops. Όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο πολίτης θα μπορεί να επισκέπτεται τα εμπορικά καταστήματα διευκρινίζοντας πως το μήνυμα στο 13032 είναι μοναδικό για κάθε μέρα και μπορεί να αποσταλεί εκ νέου μετά τις 12 το βράδυ.

Το μέτρο αυτό αναμένεται να βοηθήσει στην ψυχολογία του κόσμου και θα βελτιώσει την καθημερινότητά του.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σε ερώτηση για τους ισραηλινούς τουρίστες που έφτασαν στην Ελλάδα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τα selft test και την εστίαση, ανέφερε ότι τα εστιατόρια στα ξενοδοχεία λειτουργούν και οι τουρίστες μπορούν κατά τη βόλτα τους να παίρνουν καφέ με take away. Τόνισε ότι self test θα γίνονται και από τους εργαζομένους του λιανεμπορίου και είπε ότι η εστίαση θα ανοίξει πιθανότατα μετά το Πάσχα, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός την Παρασκευή, 2 Απριλίου, στη Βουλή.

Αν σου άρεσε κάνε