Ν. Τζανάκης: Έως και 9.000 κρούσματα με την έναρξη των self-tests

Ν. Τζανάκης: Έως και 9.000 κρούσματα με την έναρξη των self-tests

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:39 Δημιουργία 03/04/21, 14:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σχετικά με την εικόνα που θα δούμε με την έναρξη των self tests, βάσει των νεότερων στοιχείων, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νικόλαος Τζανάκης, ο οποίος έκανε λόγο για ακόμα και 9.000 ημερήσια κρούσματα.


Όπως ανέφερε ο καθηγητής, η κορύφωση του τρίτου κύματος παρατείνεται σε διάρκεια εξαιτίας των συναθροίσεων που σημειώθηκαν τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα αλλά και από το γεγονός πως «μπήκαν στον χορό» και άλλες περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη, η Ηπειρος κ.α. «Ετσι η κορύφωση είναι μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε πριν από 15 μέρες και σε αριθμό και σε διάρκεια», σημείωσε.

Ο κ. Τζανάκης, προέβλεψε πως το επόμενο 15ήμερο, θα δούμε αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, ενώ με την έναρξη των self tests, οι αριθμοί θα τριπλασιαστούν.

«Αν σήμερα βρήκαμε 3.000 κρούσματα κορωνοϊού, τα πραγματικά κρούσματα θα είναι 9.000», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας πως τα περισσότερα κρούσματα θα αφορούν σε ασυμπτωματικούς, που δε θα αυξήσουν την πίεση του ΕΣΥ.

«Μας ενδιαφέρει όμως να ανακαλυφθούν αυτά τα κρούσματα γιατί μεταδίδουν υπερβολικά τον ιό και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα», τόνισε.

Για τους διασωληνωμένους, σημείωσε πως η πρόβλεψή μας είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα φτάσουμε τα 800 με 850 κρεβάτια. Υπογράμμισε ωστόσο ότι τον ανησυχεί η επιδημιολογική κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα και στην Αχαΐα.

Σχετικά με τα εμβόλια της AstraZeneca σημείωσε πως ο κόσμος πρέπει να αγνοήσει τη σύγχυση. «Δεν έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο σχετίζεται με τα επεισόδια θρόμβωσης», σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε