Συναγερμός στην Αστυπάλαια: Από Covid-free στο «βαθύ κόκκινο»

Συναγερμός στην Αστυπάλαια: Από Covid-free στο «βαθύ κόκκινο»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:22 Δημιουργία 03/04/21, 09:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η ελπίδα πως η Αστυπάλαια θα παραμείνει covid-free μέχρι και την έναρξη των εμβολιασμών, φαίνεται να «γκρεμίζεται», αφού χθες, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως το νησί μπαίνει σε βαθύ κόκκινο, λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού.

«Ένα σημαντικό πλεονέκτημα στα μάτια εκατομμυρίων επίδοξων παραθεριστών που ανησυχούν μην κολλήσουν κορωνοϊό στον τόπο των διακοπών τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συντάκτης του Spiegel, σε άρθρο αφιερωμένο στην ασφάλεια του νησιού.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις ωστόσο διαψεύστηκαν, μετά την επιβεβαίωση μιας φήμης, ότι στο νησί εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός ανέρχεται σε 30 με 35 στους 1.500 μόνιμους κατοίκους, με αποτέλεσμα να παρέμβει η Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το τελευταίο διάστημα, είχε υπάρξει χαλάρωση, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που πηγαινοέρχονταν στην Αθήνα. Μεταξύ των κρουσμάτων φέρεται να είναι και μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία ταξίδεψε στην πρωτεύουσα για να εγχειριστεί κι όταν επέστρεψε, κατέληξε.


Το πρόγραμμα του εμβολιασμού ξεκίνησε την Πέμπτη, με πρώτο έναν 92χρονο κάτοικο, ενώ χθες ξεκίνησε η διαδικασία και για τους άνω των 60 ετών, στο Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας. Βάσει του προγραμματισμού θα εμβολιαστούν 90 άτομα ενώ στη λίστα βρίσκονται συνολικά 330 άτομα.

Αν σου άρεσε κάνε