Ανεβάζει ρολά το λιανεμπόριο με SMS στο νέο 13032 και όριο 3 ωρών

Ανεβάζει ρολά το λιανεμπόριο με SMS στο νέο 13032 και όριο 3 ωρών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:29 Δημιουργία 31/03/21, 19:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με ποια μέτρα ανοίγουν τα μικρά καταστήματα από την ερχόμενη Δευτέρα - Κλειστά τα εμπορικά κέντρα - Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο για τα Σαββατοκύριακα - Επανεξέταση για τα σχολεία την ερχόμενη εβδομάδα

Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, πιλοτικά και μόνο για τα Σαββατοκύριακα από το προσεχές Σάββατο, ενώ επαναλειτουργεί ο κλάδος του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα και υπό πολύ συγκεκριμένα μέτρα, άνοιγμα που αφορά μόνο τα μικρά καταστήματα και όχι τα εμπορικά κέντρα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς την Τετάρτη, πρόκειται για επανεκκίνηση τόσο με click in shop όσο και με click away, αλλά σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη θα γίνεται με ραντεβού και με αποστολή SMS στο 13032, την ειδική εφαρμογή που «στήθηκε» ειδικά και μόνο για τη μετάβαση σε κατάστημα.

Τα ψώνια θα έχουν χρονικό περιορισμό τρίωρης διάρκειας, ενώ εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται η παρουσία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ.

Αναφορικά με την άρση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, η μετακίνηση θα γίνεται με χρήση του κωδικού «6», για έως 3 άτομα ή μία ικογένεια για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο.

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, το άνοιγμα των σχολείων θα επανεξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα, με επικρατέστερη ημερομηνία τη 12η Απριλίου και με την αξιοποίηση των self tests, που αναμένεται να έχουν φτάσει στα φαρμακεία.

Την ίδια εβδομάδα θα επαναξιολογηθεί και η επαναλειτουργία των πολυκαταστημάτων.

«Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά και «οι εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας».

Αν σου άρεσε κάνε