Εν αναμονή των ανακοινώσεων Κικίλια-Χαρδαλιά για το σταδιακό άνοιγμα

Εν αναμονή των ανακοινώσεων Κικίλια-Χαρδαλιά για το σταδιακό άνοιγμα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:38 Δημιουργία 31/03/21, 17:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορούσε να υπάρξει μια χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού, συνεδριάζει από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης η επιτροπή των ειδικών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, η επαναλειτουργία των σχολείων αλλά και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι, με κάποιους να θέλουν άμεσο άνοιγμα λιανεμπορίου ώστε να λειτουργήσει η αγορά με κανόνες, ενώ άλλοι επιμένουν σε κλειστά καταστήματα υπό τον φόβο της αύξησης της κινητικότητας.

Τη δοκιμασμένη μέθοδο του ckick away εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι που τάσσονται υπέρ του ανοίγματος, με την κυβέρνηση να ζητά κανονικό άνοιγμα, αποστολή sms στο 13032 και τρίωρο «κόφτη» μετακινήσεων.

Ωστόσο, προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί ο υψηλός αριθμός των νέων μολύνσεων κορονοϊού στη χώρα, με τις σημερινές να αγγίζουν τις 3.616.

Ανακοινώσεις για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να κάνει στις 19:00 το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Αν σου άρεσε κάνε