Εξαδάκτυλος: «Ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου για ενίσχυση οικονομίας και ψυχολογίας

Εξαδάκτυλος: «Ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου για ενίσχυση οικονομίας και ψυχολογίας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:00 Δημιουργία 31/03/21, 15:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αισιόδοξος για επιστροφή στις αγορές, άνοιγμα του λιανεμπορίου και ιδιαίτερα των μικρών καταστημάτων, εμφανίστηκε σε διαδικτυακή συζήτηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και κατά τη διάρκεια διαλείμματος της συνεδρίασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθ. Εξαδάκτυλος.

«Εφόσον επικρατήσει μία άλλη αντίληψη, που φαίνεται ότι επικρατεί… σύντομα θα μπορέσουμε να ξαναγοράσουμε ρούχα και παπούτσια απ’ τα καταστήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Εξαδάκτυλος είπε: "Είμαστε σε μία χρονική στιγμή όπου τα στοιχεία είναι άσχημα. Όχι μόνο για την εξάπλωση της πανδημίας αλλά και με την κούραση της πανδημίας. Ο ιός είναι ξεκούραστος και μας κυνηγά με μεγαλύτερη ταχύτητα. Με βάση την εμπειρία απ’ τα μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα πέρυσι, το λιανεμπόριο ελεγχόμενο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ουσιώδη επιβάρυνση στην επιδημιολογική κατάσταση. Δεν είναι ακίνδυνο, αλλά έχει μικρότερο από άλλες. Στο πλαίσιο αυτό, το να έχουμε ανοιχτά τα μικρότερα καταστήματα με ρυθμίσεις που αποκλείουν τον συνωστισμό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της οικονομικής ανάγκης των νοικοκυριών αλλά και την τόνωση της ψυχολογίας των πολιτών".

Αν σου άρεσε κάνε