Α. Λινού: Απαραίτητη η σωστή ιχνηλάτηση και η καθοδήγηση των ασθενών

Α. Λινού: Απαραίτητη η σωστή ιχνηλάτηση και η καθοδήγηση των ασθενών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:28 Δημιουργία 30/03/21, 09:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη σημασία της καλύτερης ιχνηλάτησης των θετικών τεστ κορονοϊού αλλά και του κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού για την ενημέρωση των επαφών τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Η κ. Λινού σημείωσε επίσης πως για αρκετούς πολίτες δεν είναι εύκολη η παραμονή στο σπίτι για λόγους κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς. Δηλαδή, για ανθρώπους συγκεκριμένων κοινωνικών στρωμάτων το να παραμένουν σπίτι τους απομονωμένοι είναι δύσκολο καθώς είτε χρειάζεται το μεροκάματο είτε δεν υπάρχει δωμάτιο για να μπορεί να απομονωθεί.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η κ. Λινού, χρειάζεται καλύτερη καθοδήγηση για τους ασθενείς που μένουν σπίτι, καθώς πολλοί δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στο νοσοκομείο. Αντ' αυτού, όπως σημείωσε, θα έπρεπε να υπάρχει μια τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιον ειδικό ώστε να δίνει τις σωστές οδηγίες και κατευθύνσεις να μετράει π.χ. το οξυγόνο του ασθενούς. «Πρέπει να υπάρξει μια κατ οίκον παρακολούθηση», υπογράμμισε.

Σχετικά με τα self test, η κ. Λινού τόνισε πως είναι μια καλή κατεύθυνση όμως χρειάζεται και πάλι σωστή ιχνηλάτηση.

Η κ. Λινού, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της αγοράς, ωστόσο όπως είπε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο ιός παραμένει, αλλά πρέπει να κινηθεί η οικονομία αλλά και να βελτιωθεί η ψυχολογία των πολιτών.

Αν σου άρεσε κάνε