Μάτι: Αποδοκιμασίες κατά Ματθαιόπουλου - Μετατροπή κατηγοριών σε κακουργήματα ζητούν οι συγγενείς

Μάτι: Αποδοκιμασίες κατά Ματθαιόπουλου - Μετατροπή κατηγοριών σε κακουργήματα ζητούν οι συγγενείς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:57 Δημιουργία 24/03/21, 13:42
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ένταση και αποδοκιμασίες, έλαβαν χώρα κατά την άφιξη του πρώην υπαρχηγού και μετέπειτα αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου βρέθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.


Ο κ. Ματθαιόπουλος μετά από προθεσμίες που ζήτησε και έλαβε προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, βρέθηκε τελικά σήμερα ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή Αθ. Μαρνέρη που διενεργεί την ανάκριση για στην τραγωδία στο Μάτι.

Στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, οι οποίοι τον αποδοκίμασαν έντονα και του επιτέθηκαν λεκτικά. «Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι. Ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσαν οι συγγενείς.

Οι συγγενείς των θυμάτων, ζήτησαν επίσης, να μετατραπούν οι κατηγορίες για το Μάτι σε κακουργήματα, όπως έγινε και στις περιπτώσεις του Εξπρές Σαμίνα και της κατάρρευσης της Ρικομέξ.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το "παρών" και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα» επισήμαναν ακόμη οι συγγενείς των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανακριτής που χειρίζεται τη συγκεκριμένη δικογραφία έχει ζητήσει τρεις φορές αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για το Μάτι, δηλαδή απαγγελία κακουργηματικών και όχι πλημμέληματικών διώξεων για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, όπως είναι σήμερα για μερίδα κατηγορουμένων. Ωστόσο, τα σχετικά αιτήματά του έχουν απορριφθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχες.

Πλέον, η ανακριτική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά βαίνει προς ολοκλήρωση καθώς κλείνει ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων.

Αν σου άρεσε κάνε