Ποια σενάρια εξετάζονται για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Ποια σενάρια εξετάζονται για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:53 Δημιουργία 16/03/21, 14:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο οδικός «χάρτης» εξόδου από το lockdown, με τη σταδιακή επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων και την αλλαγή ορισμένων εκ των περιοριστικών μέτρων, που βρίσκονται σε ισχύ, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις δέκα το πρωί.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί παράγοντες, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των πολιτών και ιδίως την κόπωσή τους ύστερα από ένα έτος μάχης με την πανδημία, θα εξετάσει τον ορισμό ενός γενικού χρονικού ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους υγειονομικούς παράγοντες και την επίδραση κάθε δραστηριότητας στη μετάδοση του ιού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν οι ίδιες πηγές, η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας και η επιτάχυνση των εμβολιασμών θα οδηγήσουν στην οικοδόμηση του πρώτου μεγάλου τείχους ανοσίας που θα οδηγήσει σταδιακά στην άρση των περιορισμών και στην επάνοδο σε μία νέα κανονικότητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκονται τα εξής σενάρια:

– Επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 9 το βράδυ, από 7 που ισχύει μέχρι τώρα.

–Άρση της απαγόρευσης μετακίνησης με αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6, αλλά όχι της απαγόρευσης για μετακινήσεις μεταξύ περιφερειών.

– Άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Μαρτίου.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο και τα σχολεία, στόχος είναι το άνοιγμα του πρώτου στις 29 Μαρτίου, αλλά επιστροφή στα θρανία τον Απρίλιο.

Αν σου άρεσε κάνε