Σοκ από τις σκηνές βίας στη Ν. Σμύρνη

Σοκ από τις σκηνές βίας στη Ν. Σμύρνη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:36 Δημιουργία 10/03/21, 08:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι χθεσινές πρωτοφανείς εικόνες από τη Νέα Σμύρνη, η οποία μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης», με μολότοφ, χημικά, προπηλακισμούς ρεπόρτερ και δημοσιογράφων, φθορές και βανδαλισμούς, με αποκορύφωμα τη βίαιη επίθεση κατά του αστυνομικού, να κείτεται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, αντικατοπτρίζουν μία κοινωνία σε «εμπόλεμη» κατάσταση.

Τα έκτροπα που σημειώθηκαν στην περιοχή κατά τη μαζική διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας με φόντο το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία την περασμένη Κυριακή, προκαλούν σοκ και τρόμο για ενδεχόμενη συνέχεια.

Ο αστυνομικός που δέχτηκε την απίστευτη βιαιότητα από κουκουλοφόρους, φέρεται να έχει τραύματα στο δεξί μέρος του κεφαλιού και στα πόδια.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ που ήταν στην περιοχή της Ν. Σμύρνης, όταν δέχθηκε επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα.

Έπεσε από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυμάτισαν. Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Κουκουλοφόροι οπλισμένοι με λοστούς

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις Αρχές υπήρξε έντονη ανησυχία για τη χθεσινή διαδήλωση λόγω του τεταμένου κλίματος των τελευταίων ημερών, συνεπώς και στη ΓΑΔΑ οι συσκέψεις ήταν συνεχείς.

Οι πρώτες εικόνες από τα drones της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφουν ότι στην πλατεία καταφτάνουν κουκουλοφόροι οπλισμένοι με λοστούς.

Η συγκέντρωση των διαδηλωτών έγινε στην πλατεία Νέας Σμύρνης, όπου μαζεύτηκαν πάνω από 5.000 άτομα, ανάμεσά τους πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Η εκκίνηση της πορείας συνοδεύθηκε από συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα από μερίδα των συγκεντρωμένων. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα.

Όταν η πορεία προσέγγισε το τμήμα, πετάχτηκαν κουκουλοφόροι και άρχισαν τα επεισόδια, με ρίψη μολότοφ και κροτίδων από την πλευρά τους και ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης από την πλευρά των αστυνομικών. Την εμφάνισή του έκανε και ο «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ. και με ρίψη νερού διαλύθηκε η πορεία. Έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί, επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτες.

Οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να ανατρέψουν μία μοτοσικλέτα και επιτέθηκαν στον αστυνομικό, ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος στο έδαφος δεχόμενος χτυπήματα στο κεφάλι, αρχικά φορώντας το κράνος, το οποίο μετά του το αφαίρεσαν και συνέχισαν να τον χτυπούν, μέχρι οι συνάδελφοί του να καταφέρουν να απωθήσουν τους δράστες της επίθεσης.

Οι οδομαχίες επεκτείνονται στους γύρω δρόμους, όπου οι αστυνομικοί καταδιώκουν τους κουκουλοφόρους για να τους απομακρύνουν από την περιοχή και να διαλύσουν τον κύριο όγκο τους.

Μετά την απώθησή τους, στην περιοχή έφθασε ασθενοφόρο που παρέλαβε τον τραυματία αστυνομικό για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ελαφρά τραυματίσθηκαν άλλοι τρεις αστυνομικοί. Οι οδομαχίες και το ανθρωποκυνηγητό συνεχίστηκαν για ώρα στην περιοχή, φθάνοντας μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού.

Από την αστυνομία έγιναν προσαγωγές και τουλάχιστον δέκα συλλήψεις.

Νωρίτερα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία σε άτομα που προσέγγιζαν την πλατεία Νέας Σμύρνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τσάντες γεμάτες μολότοφ και άλλους εύφλεκτους μηχανισμούς.

Αν σου άρεσε κάνε