The Sun: Απλοποίηση των διαδικασιών για την είσοδο των εμβολιασμένων Βρετανών στην Ελλάδα

The Sun: Απλοποίηση των διαδικασιών για την είσοδο των εμβολιασμένων Βρετανών στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:54 Δημιουργία 02/03/21, 16:42

Μέσω απλών και γρήγορων διαδικασιών αναμένεται να περνούν οι εμβολιασμένοι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα The Sun.

Βάσει του ελληνικού πλάνου, οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να ακολουθούν μια ειδική «πράσινη» λωρίδα, ώστε να μην περιμένουν στις ουρές, προκειμένου να ελεγχθεί αν διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι Έλληνες αξιωματούχοι στη The Sun, ελπίζουν πως έως τα μέσα Μαϊου, θα είναι διαθέσιμη εφαρμογή, η οποία θα διαπιστώνει την κατάσταση εμβολιασμού των τουριστών.

«Οι συνομιλίες Ελλάδας - Βρετανίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, έχουμε σχεδόν καταλήξει» ανέφερε Αθηναϊκή πηγή

Τεχνικές ομάδες από Ελλάδα και Βρετανία συναντιούνται σχεδόν καθημερινά, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμοι με τη χαλάρωση των περιορισμών.

«Η βρετανική κυβέρνηση γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος προορισμός για εκατομμύρια Βρετανούς και θέλει να διευκολύνει τα πράγματα έτσι ώστε τα ταξίδια να μπορούν να συνεχιστούν», πρόσθεσε ο Έλληνας αξιωματούχος.

Οι πληροφορίες που απαιτούνται για την έκδοση του πιστοποιητικού αναμένεται να προσδιοριστούν το επόμενο διάστημα, με τη Sun να αναφέρει πως θα χρειάζεται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός διαβατηρίου και βεβαίωση εμβολιασμού.

Την ίδια στιγμή πάντως, πηγές από το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας, αναφέρουν πως το συγκεκριμένοι σχέδιο δεν έχει υπογραφεί ακόμα από τους αρμόδιους υπουργούς.

Αν σου άρεσε κάνε