Πανελλήνιες: Οι συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής σε  ΑΕΙ

Πανελλήνιες: Οι συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής σε  ΑΕΙ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:29 Δημιουργία 26/02/21, 20:19

Ανακοινώθηκε η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής σε ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Στην Υπουργική Απόφαση ορίζονται ως ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της Ε.Β.Ε. των σχολών οι τιμές 0,80 και 1,20 αντιστοίχως. Ως συντελεστής της Ε.Β.Ε. μπορεί να οριστεί αριθμός με έως δύο δεκαδικά ψηφία, ο οποίος βρίσκεται εντός του ανωτέρω διαστήματος ελάχιστης και μέγιστης τιμής.

Ως ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της Ε.Β.Ε. των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ορίζονται οι τιμές 0,70 και 1,10 αντιστοίχως

Η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, όπως λέει το υπουργείο Παιδείας έγινε για τη διασφάλιση των ακαδημαϊκών προϋποθέσεων της επιτυχούς φοίτησης και της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών.

Στις σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις, που εντάσσονται σε περισσότερα του ενός επιστημονικά πεδία, για τον υπολογισμό της Ε.Β.Ε. λαμβάνεται υπόψη ο μικρότερος μέσος όρος των μέσων όρων των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα των επιστημονικών πεδίων, στα οποία εντάσσονται οι συγκεκριμένες σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις.

Αν σου άρεσε κάνε