Με χιόνια «ξύπνησε» η Αττική τη Δευτέρα - Προβλήματα από την κακοκαιρία

Με χιόνια «ξύπνησε» η Αττική τη Δευτέρα - Προβλήματα από την κακοκαιρία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:30 Δημιουργία 15/02/21, 08:01

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας η εξάπλωση της κακοκαιρίας «Μήδειας» στην Ελλάδα, με χιόνια να πέφτουν ακόμα και εντός των περισσότερων περιοχών της Αττικής.

Σύμφωνα με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη (Κηφισιά) μέχρι τη Λαμία είναι κλειστή. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Επίσης έχει διακοπεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων

- Στη λεωφόρο Πάρνηθος από το Ermitaz Hall (ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο)
- Στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας Χρυσό Βαρέλι προς Δερβενοχώρια
- Στη Διονύσου από το γήπεδο μέχρι το πάρκο Ανατολής

Αλυσίδες χρειάζονται:

- Στην ΠΕΟ Αθήνας Θήβας από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια
- Στην οδό Αναστάσεως Παπάγου από το νεκροταφείο προς Υμηττό

Πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με το meteo.gr για σήμερα Δευτέρα αναμένονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές σε Κεντρική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, στα πεδινά της Βόρειας και Ανατολικής Πελοπόννησου και πιθανόν στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα .

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη.

Τις βραδινές ώρες όμως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στις προαναφερόμενες περιοχές, με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο (συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο). Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες υπάρχει και στη Θράκη.

Παράλληλα, για σήμερα Δευτέρα αναμένονται θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Αν σου άρεσε κάνε