Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Διώξεις μετά τα χθεσινά επεισόδια

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Διώξεις μετά τα χθεσινά επεισόδια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:06 Δημιουργία 11/02/21, 17:54

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους, τα 23 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν κατά τα χθεσινά επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήρια της Αθήνας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα: Αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί 200 νεαροί και είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα προς στιγμήν σημειώθηκε μικρής διάρκειας ένταση, όταν οι αστυνομικοί απώθησαν τους συγκεντρωθέντες προς τους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια.

Τέλος από την εισαγγελία ασκήθηκε και κακουργηματική δίωξη σε βάρος ενός συλληφθέντα για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή και αναμένεται να λάβει προθεσμία ώστε να προετοιμάσει την απολογία του.

Αν σου άρεσε κάνε