Επεισόδια στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:46 Δημιουργία 10/02/21, 15:05

Ένταση επικρατεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με συγκρούσεις και χημικά λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για την Παιδεία.

Στην Αθήνα, σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια έξω από τη Βουλή, με ρίψη χημικών, ενώ ακολούθησαν προσαγωγές και συλλήψεις.

Αντίστοιχες εικόνες υπήρξαν και στη Θεσσαλονίκη, με τους διαδηλωτές να συγκεντρώνονται στο άγαλμα Βενιζέλου με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Η ομάδα ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία, επιτέθηκε στα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

«Αποκλεισμός ΑΠΘ, αυτο το νομοσχέδιο θα μεινει στα χαρτιά. Πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές» αναγραφει ένα από τα πανο των διαδηλωτών.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα προωθεί μεταξύ άλλων, αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Πανεπιστημιακή Αστυνομία (ΟΠΠΙ) και όριο φοίτησης στα ΑΕΙ.

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φοιτητικών συλλόγων και συγκεντρώθηκαν, πραγματοποιώντας συλλαλητήρια διαμαρτυρόμενοι για το «αντιεκπαιδευτικό», όπως το χαρακτηρίζουν, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Στα συλλαλητήρια συμμετέχουν, επίσης, μαθητές και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ.

Αν σου άρεσε κάνε