Μ. Παγώνη: Να εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα

Μ. Παγώνη: Να εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:05 Δημιουργία 05/02/21, 08:30

«Να εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα», τονίζει η Ματίνα Παγώνη, η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών, απορρίπτοντας το σενάριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική.

Μιλώντας στο MEGA, η ίδια τόνισε πως η λήψη νέων μέτρων δεν είναι αναγκαία. «Τα μέτρα που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Ας εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε», δήλωσε.

«Η σταθεροποίηση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων, μαρτυρά ότι η πανδημία βρίσκεται υπό διαχείριση οπότε καινούργια μέτρα στην παρούσα φάση θα ήταν περιττά. Το να ανακοινώνουμε κάθε δυο μέρες μέτρα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν τα εφαρμόζουμε», επεσήμανε η κυρία Παγώνη.

Σχετικά με τις σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα στην Αθήνα, η ίδια είπε ότι δεν είναι καλή ιδέα. «Το να κλείσεις από τις 18:00 η ώρα την Αττική δεν έχει κανένα νόημα. Το ζητούμενο είναι η τήρηση των μέτρων και η ατομική ευθύνη που φέρουν οι πολίτες, η οποία θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο και όλοι να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης» ανέφερε.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών υπαλλήλων, η κυρία Παγώνη τόνισε ότι περίπου το 80% των νοσοκομειακών γιατρών έχουν ήδη εμβολιαστεί ενώ συνεχίζονται κανονικά και οι εμβολιασμοί των υπολοίπων. Τα τελευταία νούμερα της πανδημίας έχουν αυξήσει σε μικρό ποσοστό την εισαγωγή ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία, ωστόσο βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όπως σημείωσε. «Υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ, τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια, με το ποσοστό τους να αγγίζει το 57%».

Αν σου άρεσε κάνε