Astrazeneca: Αύριο οι ανακοινώσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τους άνω των 65

Astrazeneca: Αύριο οι ανακοινώσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τους άνω των 65

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:37 Δημιουργία 04/02/21, 15:24

Για αύριο, Παρασκευή έχουν δρομολογηθεί οι ανακοινώσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca στους άνω των 65 ετών, με την Ελλάδα, όπως λένε οι πληροφορίες, να ακολουθεί τις υπόλοιπες χώρες, που την έχουν «μπλοκάρει» για το παραπάνω ηλικιακό όριο.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχείς είναι οι συσκέψεις σε επιστημονικό αλλά και σε επιχειρησιακό επίπεδο για την αναθεώρηση της εμβολιαστικής εκστρατείας «Ελευθερία».

Υπενθυμίζεται ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι σε εξέλιξη ο εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα 80-84 χρόνων, ενώ το προσεχές 10ήμερο εκτιμάται ότι θα ανοίξει ο δρόμος για τον προγραμματισμό των ραντεβού όσον αφορά την ηλικιακή ομάδα 75-79 χρόνων.

Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκεται τα σενάριο να ανοίξουν τα ραντεβού και για ευπαθείς ομάδες λόγω σοβαρών νοσημάτων.

Σημειώνεται πως μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός των ραντεβού για όλους τους ηλικιωμένους, με τελευταία την υποομάδα των ατόμων ηλικίας 70-74 χρόνων.

Τον Μάρτιο και εφόσον έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες δόσεις, θα δοθεί το «πράσινο φως» για να κλείσουν ραντεβού τα άτομα ηλικίας 60-69 ετών.

Αν σου άρεσε κάνε