Βασιλακόπουλος- Σαρηγιάννης: Όχι στις υφασμάτινες μάσκες, πλήρης εικόνα σε 2 εβδομάδες

Βασιλακόπουλος- Σαρηγιάννης: Όχι στις υφασμάτινες μάσκες, πλήρης εικόνα σε 2 εβδομάδες

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 21/01/21, 11:03

Γνωστά μετά από μια εβδομάδα περίπου θα είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία μετά το άνοιγμα της αγοράς, ενώ πλήρης εικόνα θα υπάρξει κατά μέσο όρο μετά από δύο εβδομάδες, τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Mega, επεσήμανε δε, ότι δεδομένη είναι μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο, το ζητούμενο είναι αυτή η αύξηση να είναι μικρή και διαχειρίσιμη.Επίσης, ο καθηγητής συμβούλεψε τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν υφασμάτινες μάσκες προστασίας, αλλά χειρουργικές, διότι, όπως υποστήριξε, έχουν καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την προστασία από τη λοίμωξη. Αναφερόμενος στο εμβόλιο, είπε πως είναι αποτελεσματικό ακόμη και στον μεταλλαγμένο ιό που έχει εντοπιστεί.

Ταυτόχρονα, ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας επίσης στο Mega, σημείωσε ότι η μετάλλαξη του ιού στη χώρα μας, έχει εντοπισθεί ήδη σε 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Εξήγησε, όμως, ότι υπάρχει ανησυχία σε δύο «ορφανά» στην Αθήνα και την Κρήτη που δεν έχουν ιχνηλατηθεί, προσθέτοντας ότι ο μεταλλαγμένος ιός δεν έχει μεν πιο σοβαρά συμπτώματα, αλλά είναι πιο μεταδοτικός.

Δήλωσε επίσης, πως η πορεία των κρουσμάτων παρουσιάζει σταθερότητα, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι θα συνεχιστεί κατά τον ίδιο τρόπο και στο προσεχές διάστημα.

Αν σου άρεσε κάνε