Δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα Δημοτικών-Νηπιαγωγείων τη Δευτέρα

Δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα Δημοτικών-Νηπιαγωγείων τη Δευτέρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:28 Δημιουργία 07/01/21, 11:19

Το σενάριο της παράτασης του «λουκέτου» στα σχολεία έχει πέσει επί τάπητος στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11 Ιανουαρίου.

«Tίποτα δεν είναι δεδομένο: ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το click away», δήλωσε σήμερα το πρωί η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτέλια Πελώνη.

Η επισήμανση αυτή «μαρτυρά» τις δεύτερες σκέψεις για τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη στιγμή που οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα για τρίτο κύμα με σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, στη σκιά των εορτών και των εικόνων συνωστισμού στις Εκκλησίες κατά τα Θεοφάνια.

Η κυρία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του μήνα. «Αν όμως η επιτροπή έχει άλλα επιδημιολογικά στοιχεία και μας εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία, τότε δεν θα ανοίξουν…».

Η κυρία Πελώνη εξήγησε ότι την τελική εισήγηση θα την κάνουν οι επιστήμονες και μετά θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία. Συνεπώς, όπως εξήγησε δεν υπάρχουν βέβαιες ημερομηνίες. Όλα είναι υπό αναίρεση με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ωρών και των επόμενων ημερών, αλλά και με βάση τις κρίσεις των επιστημόνων της επιτροπής.

Αν σου άρεσε κάνε