Στο «κόκκινο» 9 περιοχές - Μήνυμα επαγρύπνησης εν μέσω εορτών

Στο «κόκκινο» 9 περιοχές - Μήνυμα επαγρύπνησης εν μέσω εορτών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:12 Δημιουργία 30/12/20, 18:21

Τις τελευταίες επτά ημέρες παρουσιάζεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού, σημείωσε ο υπουργός Υγείας στην ενημέρωση της Τετάρτης, εκπέμποντας μήνυμα επαγρύπνησης για το υπόλοιπο των εορτών, ενόψει της αλλαγής του έτους.

Όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σωτήρη Τσιόδρα, σημαντική επιβάρυνση καταγράφεται στις περιοχές Καλύμνου, Κοζάνη, Κικλίς, Δυτικής Αττικής, Εβρου, Θάσου, Φλώρινας, Λέσβου και Ξάνθης.

«Όπως υποσχεθήκαμε, τα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους σε αυτή την τεράστια κρίση. Θα εμβολιαστεί μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, με διαφάνεια, με τάξη» είπε ο κ. Κικίλιας.

«Να προσέξουμε αυτές τις γιορτές και τις ημέρες που έρχονται να συναισθανθούμε το μέγεθος της ευθύνης, ατομικής και συλλογικής», τόνισε ο υπουργός και σημείωσε πως «πρόκειται για την προσπάθεια που κάνουμε να σώσουμε όσο πιο πολλές ζωές γίνεται».

«Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 942 νέα κρούσματα. Θα ήθελα να τονίσω ότι η διεθνής εμπειρία μετά τις γιορτές τα κρούσματα ανεβαίνουν και η διασπορά αυξάνεται. Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου. Αν είχαμε διασπορά τα Χριστούγεννα, θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα», επεσήμανε.

«Για την Πρωτοχρονιά θα το δούμε 15 ημέρες μετά. Σας ζητάω να σκεφτείτε τους αγαπημένους μας ανθρώπους και τους υγειονομικούς μας, που δίνουν μάχη όλες αυτές τις ημέρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τον αριθμό των εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα, ο κ. ίδιος σημείωσε ότι «το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι για ιδιωτική χρήση. Ο πολίτης θα μπαίνει στο gov.gr και θα το τυπώνει».

«Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.763 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 1.695 ήταν υγειονομικοί και οι 68 πολιτικοί, αρχηγοί ενόπλων δυνάμεων και ασφάλεια.Σύντομα, από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, θα επεκτείνουμε τον εμβολιασμό σε 40 νοσοκομεία και στις 11 Ιανουαρίου σε άλλα 36 νοσοκομεία. Στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας. Πάνω από 60.000 υγειονομικοί θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 20 Ιανουαρίου. Στις 4 Ιανουαρίου επίσης, ξεκινούν στις δομές φιλοξενίας», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε