Μέγαρα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Μέγαρα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:22 Δημιουργία 22/12/20, 16:03

Παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό του κορονοϊού στη Δυτική Αττική, τα μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών συνέχιζαν ανενόχλητα τη δράση τους μέχρι να εντοπιστούν και να συλληφθούν από τις αστυνομικές αρχές.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, που συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις Έλληνες ηλικίας 34, 26, 30 και 22 ετών και ένας 19χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά σε χρήστες της περιοχής.

Το «ξήλωμα» της σπείρας άρχισε μετά από πληροφορίες και τον εντοπισμό αρχικά του 34χρονου, ο οποίος προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες σε μικρές ποσότητες κάθε φορά και πραγματοποιούσε τις συναλλαγές, είτε με απευθείας διάθεση από την οικία του, είτε με παράδοση σε σημείο που είχε προσυμφωνηθεί.

Για τις παραδόσεις χρησιμοποιούσε κυρίως δίκυκλο ιδιοκτησίας του και λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης. Το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας, πραγματοποιούσε μεγάλο αριθμό συναλλαγών κατά τη διάρκεια του ωραρίου της εργασίας του.

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων εξακριβώθηκαν, πάνω από 100 συναλλαγές που πραγματοποίησε ο 34χρονος με πλήθος ατόμων.

Προμηθευτές του ήταν ο 30χρονος, ο 19χρονος και ο 26χρονος. Επίσης, προέκυψε ότι οι δύο πρώτοι, εκτός από την προμήθεια προς τον 34χρονο, διακινούσαν και οι ίδιοι ναρκωτικές ουσίες.

Από τις έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
40 δενδρύλλια,
843 γραμμάρια κάνναβης,
Τρία ναρκωτικά χάπια,
Τρεις κονιορτοποιητές κάνναβης,
Δύο ζυγαριές ακρίβειας,
Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης,
2.160 και 280 ρουπίες Πακιστάν
πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστήρα με 5 φυσίγγια,
5 μαχαίρια,
σιδερογροθιά,
Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και
Τρεις μοτοσυκλέτες
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αν σου άρεσε κάνε