Υπό εξέταση το όριο των 9 ατόμων στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Υπό εξέταση το όριο των 9 ατόμων στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:21 Δημιουργία 17/12/20, 09:16

Τη στιγμή που η μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων επιτυγχάνεται με αργούς ρυθμούς και το ΕΣΥ εξακολουθεί να πιέζεται σημαντικά, η κυβέρνηση εξετάζει αυστηροποίηση ορισμένων εκ των περιοριστικών μέτρων για τις μέρες των εορτών.

Ένα από αυτά αφορά τον αριθμό ατόμων γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Όπως δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «το όριο των 9 ατόμων στα τραπέζια των εορτών μπορεί να αναιρεθεί, αν τα πράγματα χειροτερεύσουν. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη».

Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε ότι εξετάζεται η επιβολή lockdown, τύπου Μαρτίου, σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα) και της Βόρειας Ελλάδας (Κοζάνη), μετά την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων. «Στον Ασπρόπυργο και στη Δυτική Αττική βρίσκονται μεγάλες βιομηχανίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί καθολικό lockdown, όπως τον Μάρτιο, ώστε να ελαττωθεί η κινητικότητα και να μην εξαπλωθεί ο ιός. Αυτό εφαρμόζεται και στη Βρετανία σε ορισμένες περιοχές», σημείωσε.

Ο κ. Βατόπουλος συνέστησε στον κόσμο να κάνει λίγη ακόμα υπομονή, καθώς «έμειναν λίγοι μήνες για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Η άκρη του τούνελ θα είναι λίγο μετά το Πάσχα που θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

Τέλος, αναφορικά με τα εμβόλια, σημείωσε ότι «πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσουν, καθώς δεν ξέρουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό».

Αν σου άρεσε κάνε