Έρευνα ΑΠΘ: Πάνω από 5.100 νεκροί από τον κορονοϊό μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

Έρευνα ΑΠΘ: Πάνω από 5.100 νεκροί από τον κορονοϊό μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:43 Δημιουργία 01/12/20, 08:39

Ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορονοϊό Covid-19 αναμένεται να διαμορφωθεί στους 5.100 μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που δημοσιεύουν την Τρίτη τα «Νέα».

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του μοντέλου που «έτρεξε» η ομάδα στις 14 Δεκεμβρίου υπολογίζεται ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι περίπου 320 ασθενείς.

Κατά το ίδιο μοντέλο, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα έχει πέσει πανελλαδικά στα 540 ενώ ειδικά στη Θεσσαλονίκη θα είναι μόλις 110.

Αντίθετα δεν εκτιμάται ότι θα συμβεί το ίδιο όσον αφορά την καθοδική πορεία των θυμάτων καθώς η πρόβλεψη του εργαστηρίου είναι ότι ο αριθμός των νεκρών από κορoνοϊό θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι τις 5-6 Δεκεμβρίου οπότε και υπολογίζεται ότι θα καταγραφούν έως και 119 νεκροί.

Η εκτίμηση της ομάδας είναι ότι στα τέλη Φεβρουαρίου 2021 η Ελλάδα θα μετρά συνολικά 5.166 θανάτους λόγω της πανδημίας.

Βάσει αυτών των στοιχείων οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να αίρονται σταδιακά σε περιοχές όπου οι λοιμώξεις εμφανίζονταν περιορισμένες το προηγούμενο διάστημα, όπως στη Νότια Ελλάδα και τα νησιά.

Αν σου άρεσε κάνε