ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε σπίτια στην Αττική

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε σπίτια στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:54 Δημιουργία 13/11/20, 18:53

Στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε., δύο ημεδαποί (23 και 41 ετών), μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις από οικίες σε περιοχές της Αττικής αλλά και της περιφέρειας.

Ο 41χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί δεδομένων, ενώ σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, συγκατηγορούμενοι είναι και άλλα μέλη της συμμορίας, με έναν 23χρονος και έναν 24χρονος να έχουν ταυτοποιηθεί και να αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από πέντε τουλάχιστον μέλη, με διαρκή συστηματική δράση και διακριτούς ρόλους με εναλλασσόμενη σύνθεση, διαπράττοντας διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε περιοχές της Αττικής (Βάρη, Π. Φάληρο, Νίκαια) και σε λοιπά μέρη της ελληνικής επικράτειας ( Άρτα και Πρέβεζα).

Τα μέλη της συμμορίας, φαίνεται να μετέβαιναν πρωινές και μεσημβρινές ώρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με το επιχειρησιακό τους όχημα και αφού εντόπιζαν το «στόχο», εισέρχονταν από ανασφάλιστα σημεία εισόδου, όπως πόρτες και μπαλκονόπορτες, είτε παραβιάζοντάς τα.

Να σημειωθεί, πως προκειμένου να δυσχεράνουν την αναγνώρισή τους, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με χειρουργικές μάσκες, εκμεταλλευόμενοι τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του κορονοϊού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Αν σου άρεσε κάνε