Θεσσαλονίκη: Ένας ασθενής σε κάθε οικογένεια!

Θεσσαλονίκη: Ένας ασθενής σε κάθε οικογένεια!

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:23 Δημιουργία 12/11/20, 14:16

«Σε κάθε οικογένεια υπάρχει κι ένας ασθενής», είναι η ενδεικτική δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την ανεξέλεγκτη πορεία του ιού στην πόλη, η οποία βρίσκεται μία «ανάσα» από την εφαρμογή ενός σκληρότερου lockdown.

«Βρισκόμαστε στο προτελευταίο στάδιο των περιοριστικών μέτρων με την ελπίδα να αποδώσουν», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «τα πράγματα ξέφυγαν», επικαλούμενος το αίσθημα χαλάρωσης και εφησυχασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, «έδειξε» στο πρότυπο του Ισραήλ, που εφάρμοσε ένα αυστηρό lockdown για τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα.

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τις οικονομικές επιπτώσεις της όλης κατάστασης, ώστε να προστατευθούν όλοι οι πολίτες, που πλήττονται και να επιστρέψουν κανονικά στις εργασίες τους, όταν τελειώσει αυτή η δραματική περιπέτεια. «Πρέπει να δώσουμε μια ανάσα στον κόσμο να υπάρξει βοήθεια από τους δήμους αλλά και την κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι υπάρχει σχέδιο για να μετατραπεί το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο σε κέντρο για κορονοϊού με την τοποθέτηση κλινών.

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «δεν απέχουμε και πολύ από το να ζήσουμε και στην Ελλάδα καταστάσεις, όπως αυτές που έζησε η Ιταλία στην πρώτη φάση της πανδημίας».

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου απηύθυνε έκκληση σε όλους τους γιατρούς στη χώρα να βοηθήσουν όπως μπορούν, ενώ σημείωσε ότι είμαστε πολύ κοντά στο να στηθούν σκηνές και νοσοκομεία σε δημόσια κτίρια, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες.

Αν σου άρεσε κάνε