Κορονοϊός: Πάνω από 550 κρούσματα στην αστυνομία - Ανησυχία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κορονοϊός: Πάνω από 550 κρούσματα στην αστυνομία - Ανησυχία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:22 Δημιουργία 12/11/20, 12:03

Σαρώνει και την αστυνομία το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με 550 κρούσματα -εκ των οποίων τα 330 εντοπίστηκαν στη συμπρωτεύουσα.

«Καλώ όλους τους αστυνομικούς να είναι πολύ προσεκτικοί στην εξωυπηρεσιακή και κοινωνική τους ζωή, έτσι ώστε αυτό το πολύτιμο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα-το προσωπικό της αστυνομίας στην εποπτεία των μέτρων να παραμείνει στην υπηρεσία της χώρας και της κοινωνίας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Κύριο φόβο, αποτελεί η εξάπλωση του ιού σε ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ λόγος για τον οποίο αυξήθηκαν οι προμήθειες υλικών προστασίας καθώς και χιλιάδων τεστ κορονοϊού, προκειμένου να εξεταστεί αρχικά το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε άλλες περιοχές.

Μετά τα κρούσματα και σε πολλαπλά καταστήματα κράτησης, έχει οργανωθεί ειδικό σχέδιο που περιλαμβάνει τεστ κάθε εβδομάδα στους εργαζόμενους, ενώ θα πραγματοποιούνται και σε κρατούμενους με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ωστόσο, ανησυχία επικρατεί στην ηγεσία της ΕΛΑΣ εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, καθώς φορείς, συνδικάτα και σύλλογοι έχουν εξαγγείλει συναθροίσεις, ανακοινώνοντας πως θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Με αφορμή τις ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να εκδοθεί και ολική διαταγή απαγόρευσης.

«Γίνεται μακάβρια αυτή η συζήτηση. Γιορτή για φέρετρα δεν ήταν ποτέ ούτε θα αφήσουμε να γίνει φέτος το Πολυτεχνείο. Το Πάσχα, την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου φυλάξαμε τις γιορτές και προστατεύσαμε τους εαυτούς μας. Έτσι θα γίνει και με τη 17η Νοεμβρίου», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αν σου άρεσε κάνε