Νυχτερινό lockdown και «κόφτης» στο 13033 για τη Θεσσαλονίκη

Νυχτερινό lockdown και «κόφτης» στο 13033 για τη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:12 Δημιουργία 11/11/20, 12:36

Καμπανάκι για μπαράζ μετακινήσεων με sms χτυπούν οι ειδικοί για τη Θεσσαλονίκη, η οποία παρουσιάζει εικόνα εκτάκτου ανάγκης, τη στιγμή που 3 στους 10 είναι θετικοί στον κορονοϊό, όπως τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με αποτέλεσμα να εξετάζονται επιπρόσθετα, αυστηρότερα μέτρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αυξηθεί η αστυνόμευση και να πραγματοποιούνται πιο αυστηροί έλεγχοι στις μετακινήσεις των πολιτών. Παρόλα αυτά, επειδή οι έλεγχοι δεν έχουν λειτουργήσει έως τώρα αποτρεπτικά για τους πολίτες και οι περισσότεροι κυκλοφορούν νόμιμα μέσω των sms, υπάρχουν σκέψεις και για μείωση των επιλογών μετακίνησης μέσω των γραπτών μηνυμάτων. Παράλληλα, συζητείται και η επαναφορά της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ (09:00-05:00), ενώ ακούγεται και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων.

Αργότερα σήμερα αναμένεται και η ενημέρωση του πρωθυπουργού, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον πρώτο να έχει συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα επισκεφθεί το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης για να συναντηθεί με στελέχη της ΕΛΑΣ.

Όσο αφορά στη μετακίνηση μέσω μηνυμάτων, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως έως τώρα έχουν σταλεί πάνω από 4 εκατ. μηνύματα για μετακινήσεις, ενώ στην πρώτη καραντίνα o αντίστοιχος αριθμός ήταν 2,6 εκατ. SMS, γεγονός που οφείλεται στο ότι κατά το πρώτο lockdown δε λειτουργούσαν τα σχολεία, δεν υπήρχαν μετακινήσεις ανηλίκων κ.λπ. και οι πολίτες δεν ήταν τόσο εξοικειωμένοι με το 13033. Ο αριθμός ωστόσο, των μετακινήσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένος για περίοδο lockdown και γι αυτό αναμένεται να αποφασιστούν αλλαγές.

Ενδέχεται μάλιστα να υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά το απόγευμα στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Πηγή: iefimerida

Αν σου άρεσε κάνε