SMS στο 13033: Πότε μπορεί να πει «όχι» σε έξοδο

SMS στο 13033: Πότε μπορεί να πει «όχι» σε έξοδο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:27 Δημιουργία 09/11/20, 14:02

Για καταστρατήγηση, αυστηρούς ελέγχους και περισσότερα από 1 εκατ. SMS με τη δικαιολογία της άθλησης το βράδυ της Κυριακής, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μπορεί τα μηνύματα για έξοδο στο 13033 να μην έχουν όριο, ωστόσο το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που στέλνουν γραπτό μήνυμα για πολλές μετακινήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σύστημα μπορεί να πει «όχι» και να «αρνηθεί» την έξοδο στον αποστολέα.

«Όριο δεν υπάρχει ως διαδικασία, όμως το σύστημα αν δει ότι κινείστε πολλές φορές, θα σας κόψει» υπογράμμισε ο γγ Εμπορίου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα όσοι πολίτες στείλουν μήνυμα αλλά δε λάβουν απάντηση θα πρέπει να επαναλάβουν την αποστολή, καθώς μπορεί να οφείλεται σε υπερφόρτωση του συστήματος. Ωστόσο είναι απαραίτητο να έχουν στο κινητό τους την απάντηση από το 13033, αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμο.

Ο Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έκανε λόγο για καταστρατήγηση και αποστολή πάνω 1 εκατ. SMS με τη δικαιολογία της άθλησης το βράδυ της Κυριακής.

«Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown. Αν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικων δεν θα χρειαστούν σκληρά μέτρα», δήλωσε.

«Το δεύτερο lockdown δεν είναι ίδιο με το πρώτο. Αναμένουμε μια αυξημένη κίνηση ως αποτέλεσμα της επιλογής να παραμείνουν ορισμένες δραστηριότητες όπως τα σχολεία», σχολίασε αναφερόμενος στην κίνηση στους δρόμους.

Κλείνοντας, ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε πως δεν θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων για ερασιτέχνες αλιείς και κυνηγούς προσθέτοντας ότι τυχόν ποσά που έχουν δοθεί θα συμψηφιστούν με επόμενα ποσά π.χ. για κυνηγετικές άδειες.

Αν σου άρεσε κάνε