Συναγερμός σε όλη τη χώρα για την ανεξέλεγκτη πορεία του κορονοϊού

Συναγερμός σε όλη τη χώρα για την ανεξέλεγκτη πορεία του κορονοϊού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:35 Δημιουργία 28/10/20, 08:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από χθες η κυβέρνηση, ύστερα από την εκτίναξη των κρουσμάτων κορονοϊού σε τετραψήφιο αριθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων και των μελών της επιτροπής λοιμοξιολόγων, προκειμένου να εξεταστεί η λήψη νέων μέτρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα που βρίσκονται αυτή την ώρα στο τραπέζι, είναι τα εξής:

  1. Περαιτέρω διεύρυνση των ωρών του νυχτερινού lockdown, που σήμερα ισχύει από τις 12:30 τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί.
  2. Αύξηση του ποσοστού των δημοσίων υπαλλήλων που θα εργάζονται με τηλεργασία
  3. Αυστηροποίηση των προστίμων γα όσους δεν φορούν μάσκα και για τους επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης, που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα
  4. Αλλαγή ωραρίου απασχόλησης των δημοσίων υπαλλήλων , έτσι ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ τις ώρες αιχμής

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι το καθολικό lockdown δεν είναι αυτή την στιγμή μεταξύ των επιλογών του, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να το αποκλείσει, σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων ημερησίως. Η κυβέρνηση θα έχει καθαρή εικόνα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς τότε θα φανεί από τους αριθμούς, εάν έχουν αποδώσει ή όχι τα ήδη ληφθέντα μέτρα.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι και η επανεμφάνιση χθες, του καθηγητή Κ. Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος επέλεξε να απευθυνθεί στην συνείδηση των πολιτών και να τους καλέσει να τηρούν πιστά τα μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις ευπαθείς ομάδες. «Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, η φωνή της συνείδησης», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτή τη στιγμή η προσωπική επιλογή του καθενός θα καθορίσει την πορεία της πανδημίας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι μπροστά μας έχουμε πολύ δύσκολους μήνες.

Ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης από την πλευρά του, είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι στο 58% η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στην Αττική για τον κορονοϊό. «Οι δυνάμεις μας δεν είναι ανεξάντλητες». «Έχουμε χρόνο μπροστά μας αλλά όσο προετοιμασμένο και αν είναι το σύστημα υγείας, αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα της Πολιτείας, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε