Εργασία και έκτακτα περιστατικά υγείας εξαιρούνται από το νυχτερινό lockdown

Εργασία και έκτακτα περιστατικά υγείας εξαιρούνται από το νυχτερινό lockdown

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:30 Δημιουργία 23/10/20, 12:25

Νυχτερινή εργασία και έκτακτες καταστάσεις υγείας είναι οι περιπτώσεις, που εξαιρούνται από το lockdown από τις 00.30 έως τις 05.00, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο, Σάββατο, στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθεί όποιος θέλει να μετακινηθεί ανάμεσα στις 00:30 και τις 05:00, τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν, θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, ενώ εξαίρεση αποτελούν και οι έκτακτες περιπτώσεις θεμάτων υγείας.

«Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί μέχρι από τις 00:30 μέχρι τις 05:00», ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Την ίδια ώρα, υποχρεωτική θα είναι η μάσκα και στα διαλείμματα για τους μαθητές.

Ωστόσο, εντός των ημερών, οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν και το ενδεχόμενο «διαλείμματος από τη μάσκα», αν κριθεί απαραίτητο και ασφαλές για τους μαθητές.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι αυτά πρέπει να εφαρμοστούν σωστά, «αλλιώς μπορεί να φτάσουμε και στα 1.500 με 2.000 κρούσματα».

«Αν φτάσουμε αυτόν τον αριθμό, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τα νοσοκομεία και για τους γιατρούς», προειδοποίησε η κυρία Παγώνη.

Αν σου άρεσε κάνε