Στο εδώλιο ο Μητροπολίτης Κέρκυρας για παραβίαση μέτρων του κορονοϊού

Στο εδώλιο ο Μητροπολίτης Κέρκυρας για παραβίαση μέτρων του κορονοϊού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:36 Δημιουργία 19/10/20, 17:12

Ο μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, κατηγορείται για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), σχετικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, καθώς και για τοποθέτησή του, στην οποία προτρέπει τους πιστούς να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, εκδίδοντας έγγραφο κίνησης στο οποίο να αναφέρουν ότι βγαίνουν για άσκηση, ενώ στην πραγματικότητα θα πηγαίνουν στις εκκλησίες για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα και σε ότι αφορά στην πρώτη κατηγορία ο μητροπολίτης Νεκτάριος, είχε τελέσει Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν, παρόντων μάλιστα και της δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας, Δημήτρη Μεταλληνού ενώ η δεύτερη κατηγορία αφορά στην 25η Μαρτίου, όπου ο Μητροπολίτης ζήτησε από τους πιστούς να αγνοήσουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και να εκδώσουν «ψεύτικο» έντυπο με αιτιολογία την άθληση.

Για τη δεύτερη περίπτωση, η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του μητροπολίτη, καθώς «δεν προκύπτει δόλος στο κήρυγμα, όταν καλούσε τους πιστούς να επισκεφθούν την εκκλησία».

Υπέρ του μητροπολίτη τάχθηκαν αρκετοί άλλοι μητροπολίτες της χώρας με πολλούς μάλιστα εξ αυτών, να καταθέτουν σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου, ως μάρτυρες υπεράσπισης ενώ ο ίδιος, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο, χειροκροτήθηκε από κληρικούς και λαϊκούς, ως υποστήριξή τους στο πρόσωπό του, ενώ δήλωσε: «Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω την κα εισαγγελέα, που κατανόησε την ουσία του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και κατανόησε πως όσα γίνανε δεν ήταν προγραμματισμένα για να καταφρονίσουμε το νόμο. Ουσιαστικά δε καταφρονούμε το νόμο, αλλά δεχόμεθα το νόμο του Θεού. Πρόκειται για ομολογία της πίστεως» είπε o μητροπολίτης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη, μετά την σημερινή διακοπή που αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας.

Αν σου άρεσε κάνε