Δίκη Χρυσής Αυγής: Για... πίτσες και πεϊνιρλί ζητεί αναστολή ο Μπούκουρας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Για... πίτσες και πεϊνιρλί ζητεί αναστολή ο Μπούκουρας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:53 Δημιουργία 16/10/20, 13:43

Με τις απολογίες πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται στο Εφετείο Αθηνών η διαδικασία για την ενδεχόμενη αναστολή των ποινών στους καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης.

Την αναστολή της ποινής του πρώην βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5,5 ετών, ζήτησε η συνήγορός του.

Όπως είπε, έχει εκτίσει ήδη 12 μήνες στη φυλακή και "μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του." Υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες ανάμεσα τους και ένας μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν την σύννομη και ήσυχη ζωή που ζει ο Σταθης Μπούκουρας.

«Κ. Πρόεδρε ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες κι πεϊνιρλί», είπε η συνήγορός του.

Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο στον οποίο επίσης έχει δοθεί ελαφρυντικό, η συνήγορός του επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους ενώ επισήμανε ότι θα δει αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή.

Για τον Μιχάλη Αρβανίτη υποστήριξε ότι αν εκτελεστεί η ποινή που επιβλήθηκε στον εντολέα της τότε εκείνος θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς είναι 75ετών.

Αργότερα, το λόγο πήρε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με τον πρώην βουλευτή να ζητά αναστολή της ποινής τους, επικαλούμενος την οικογένεια του και τις δύο κόρες τους, μια εκ των οποίων έχει βαφτίσει Χρυσαυγή...

«Παρά την πικρία και τη στεναχώρια μου, ήρθα εδώ να υποστηρίξω το αίτημά μου. Έχω κλείσει 18 μήνες προφυλακισμένος και θα ήθελα να πάω ελεύθερος μέχρι το εφετείο. Δεκατρείς ημέρες μετά τη γέννηση της κόρης μου προφυλακίστηκα. Η σκληρότερη τιμωρία είναι ότι έβλεπα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν από τη φυλακή. Ζητώ να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω με την οικογένειά μου», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ιερέας αδελφός του πρώην βουλευτή.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο έχει έρθει ο Ηλίας Κασιδιάρης, που είπε μεταξύ άλλων:

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητά μου. Ο εισηγητής του βουλεύματος (σ.σ. εννοεί τον κ. Νίκο Σαλάτα που είχε τη γνώμη πως δεν μπορεί να διωχθούν για εγκληματική οργάνωση ελλείψει οικονομικού κινήτρου) και η εισαγγελέας επί οκτώ ώρες δήλωσαν πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο τότε και τόνιζα πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος, είμαι αθώος. Ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο και εάν δεν την πάρω την αναστολή δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Γιατί μέχρι να προσδιοριστεί το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή.

Για την ανεπανόρθωτη βλάβη, ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου, θα σας τα πουν οι συνήγοροί μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό... Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο.

Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος».

Αν σου άρεσε κάνε