Υπόθεση Σούζαν Ίτον: «Ατύχημα και όχι δολοφονία» υποστηρίζει ο κατηγορούμενος

Υπόθεση Σούζαν Ίτον: «Ατύχημα και όχι δολοφονία» υποστηρίζει ο κατηγορούμενος

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:59 Δημιουργία 13/10/20, 16:25

Σε ατύχημα και όχι προμελετημένο έγκλημα και βιασμό, υποστηρίζει τώρα πως οφείλεται ο θάνατος της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, ο κατηγορούμενος Γ. Π..

Η υπόθεση που συγκλόνισε το κοινό, αναβιώνει καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του 28χρονου Κρητικού.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η πρόεδρος του Δικαστηρίου τον ρώτησε τι συνέβη εκείνη τη μέρα και ο 28χρονος άρχισε να εξιστορεί:

«Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα. Τότε ήταν το πανηγύρι που ήταν στο σπίτι μας. Είχα πάει να μαζέψω ξύλα στον Ταυρωνίτη, είχε όμως ζέστη και κατά τις 11.00 αποφάσισα να φύγω, να πάω μια βόλτα με το αμάξι. Πήγα σε μια συγκεκριμένη διαδρομή που μου αρέσει και τότε την είδα τη γυναίκα αυτή. Δεν αισθάνθηκα κάτι σεξουαλικο μέσα μου. Στο γυρισμό την ξαναείδα. Την είδα στην άκρη να κάνει τζόκινγκ. Αυτή χωρίς να κοιτάξει πίσω, ήθελε να πάει απέναντι κι εγώ δεν πρόλαβα να πατήσω φρένο κι έπεσα πάνω της. Για να την απεγκλωβίσω, επειδή ήταν κάτω από το αμάξι, έκανα όπισθεν, αλλά στην κατάσταση που την είδα, δεν μπορούσε να ζήσει. Είχε κοπεί το αυτί της. Τα έβλεπα στις ταινίες, αλλά πρώτη φορά το ζούσα. Δεν πίστευα ότι θα ζήσει, ήταν βαριά. Δεν κρατούσα κινητό για να καλέσω αστυνομία, γονείς. Φοβήθηκα να το πω – λάθος», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

«Δεν μπορούσα να την βλέπω σαν εικόνα. Στην αρχή σκέφτηκα να το πω αλλά φοβήθηκα.Πίστευα ότι θα καθυστερούσε δυο τρεις ημέρες η σύλληψη μου. Το μεγαλύτερο λάθος ήταν να την βάλω στο πορτ μπαγκάζ», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση της προέδρου για το αν αρνείται τα όσα είχε καταθέσει στις 15 Ιουλίου 2019, για σεξουαλικές πράξεις στο θύμα, ο ίδιος είπε:

«Εγώ στην αρχή δεν είχα πει για βιασμό αλλά μετά από συγκεκριμένη πίεση αναγκάστηκα να πω κάποια πράγματα που δεν ισχύουν. Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν ισχύει, υπάρχουν κάποιοι που τους συμφέρει να μη βγει η αλήθεια. Δεν είχα έρθει ποτέ σε σεξουαλική επαφή με την Σούζαν Ίτον.»

«Έκατσα μετά στο αυτοκίνητο για 20 λεπτά για να ηρεμήσω. Βρέθηκα στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Έτσι το βλέπω εγώ. Ήταν ατύχημα. Έτσι είναι για μένα. Κάποιος μπορεί να το βλέπει προμελετημένο έγκλημα, εγώ δεν το βλέπω έτσι. Ο τρόπος που σκέφτηκα να την εξαφανίσω, αυτό δείχνει, αλλά δεν την χτύπησα εσκεμμένα», τόνισε.

«Μπήκατε στη διαδικασία να ζητήσετε μέσω της οικογένειάς σας συγγνώμη στην οικογένεια της θανούσης;» ρώτησε η Πρόεδρος, με τον 28χρονο να απαντά: «Δεν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Ζητάω και από δω το συγνώμη. Δεν ήταν προμελετημένο. Ήταν ατύχημα. Το μετά ήταν το πρόβλημα».

Ο 28χρονος Χανιώτης ισχυρίστηκε ότι είναι αλήθεια πως ακούει φωνές, διαβάζει Σολωμονική και ασχολείται με τελετές, ωστόσο όταν τον ρώτησε η πρόεδρος τι βιβλία διαβάζει, ο ίδιος δεν έδωσε μια σαφή απάντηση.

«Το έκανα γιατί άκουγα την μυρωδιά της και άκουγα τα μουγκρητά της συγχωρεμένης. Νόμιζα ότι αν το πλύνω με χλωρίνη θα έφευγαν οι φωνές» είπε ο δράστης αναφερόμενος στην προσπάθειά του να καθαρίσει το αυτοκίνητο, σε νεκροταφείο της περιοχής.

«Όταν είδα την εικόνα της μετά το χτύπημα, αηδίασα... Από το σημείο που την χτύπησα μέχρι το καταφύγιο, έκανα μισή ώρα. Δεν επέλεξα τον πιο μακρινό δρόμο για να αποφύγω την κίνηση στο δρόμο, για να μην με δουν», είπε.

Όταν η πρόεδρος της έδρας ρώτησε τον κατηγορούμενο για το σπερματικό υγρό που βρέθηκε στο σώμα της 60χρονης, ο καθ'ομολογίαν δράστης να απάντησε με ερώτηση: «Δικό μου είναι;», ενώ αρνήθηκε πως ήταν όντως δικό του, με τη δικαιολογία πως «θα το θυμόταν».

Συνέχισε, κάνοντας λόγο για φόβο και απειλή που ένιωσε στην Αστυνομία. «Φοβήθηκα και άρχισα να λέω ναι σε ότι μου έλεγαν» ανέφερε.

.

Αν σου άρεσε κάνε