ΕΛΑΣ: Συλλήψεις σε παράνομα εργοστάσια τσιγάρων

ΕΛΑΣ: Συλλήψεις σε παράνομα εργοστάσια τσιγάρων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:45 Δημιουργία 09/10/20, 18:32

Συλλήψεις σε δύο εργοστάσια παράνομης επεξεργασίας καπνού και παρασκευής - συσκευασίας τσιγάρων, στην Κορινθία και την Αττική, έγιναν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Πάνω από 33 τόνοι επεξεργασμένου καπνού, 6.040.380 τεμάχια λαθραία σιγαρέτα και πλήθος πρώτων υλών παρασκευής και συσκευασίας τσιγάρων κατασχέθηκαν, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπολογίζονται σε 9.500.000 ευρώ

Σε βάρος των 22 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για «εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών, των οποίων οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το δημόσιο υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ».

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η εγκληματική οργάνωση, ήδη από το 2019, είχε διατηρούσε δύο παράνομα εργοστάσια, σε αποθήκες στις περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής, από τα οποία το ένα για επεξεργασία καπνού και το άλλο για παρασκευή και συσκευασία επώνυμων τσιγάρων.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν επιλέξει τις αποθήκες με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εντοπισμού τους αλλά και την πιθανότητα διασύνδεσης των δύο από τις Αρχές.

Αν σου άρεσε κάνε