Σχολεία: Στις 17:00 η συνάντηση εκπαιδευτικών - Κεραμέως

Σχολεία: Στις 17:00 η συνάντηση εκπαιδευτικών - Κεραμέως

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:12 Δημιουργία 08/10/20, 14:49

Με τη λίστα σχολείων και τμημάτων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων να μεγαλώνει συνεχώς, στη συνάντηση των εκπαιδευτικών και της υπουργού Παιδείας, μεταξύ των αιτημάτων θα συζητηθεί η μείωση των μαθητών ανά τάξη καθώς και η ενίσχυση του εκπαιδευτικού και προσωπικού καθαριότητας.

Η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για την «τιμωρητική» όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση της εξαίρεσης από την τηλεκπαίδευση των μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις και να παίρνουν απουσίες διεκδικώντας «τα αυτονόητα», αναφερόμενη στις προσλήψεις εκπαιδευτικών και εργατών καθαριότητας, μείωση του αριθμού μαθητών. Οι καθηγητές κατηγορούν επίσης το υπουργείο Παιδείας για «προχειρότητα», καθώς αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών όπου απαιτείται, επιλέγει να θεσμοθετήσει τις τρίμηνες συμβάσεις για να καλύψει τα «μπαλώματα» της εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων πρόκειται να συζητηθούν οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας, θέματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, η τροπολογία για την τηλεκπαίδευση, οι απουσίες μαθητών λόγω καταλήψεων, οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, οι διορισμοί της Γενικής Εκπαίδευσης, οι 9μηνες άδειες ανατροφής σε νεοδιόριστους, η τράπεζα θεμάτων στην Α΄ Λυκείου κ.α.

Αν σου άρεσε κάνε