Δίκη Χρυσής Αυγής: «Όχι» σε ελαφρυντικά λέει η εισαγγελέας

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Όχι» σε ελαφρυντικά λέει η εισαγγελέας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:18 Δημιουργία 08/10/20, 13:27

Στην απόρριψη των ελαφρυντικών που κατέθεσα οι συνήγοροι των στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής «έδειξε» η εισαγγελέας στη δίκη της ΧΑ, κατά την ανάγνωση επί των ποινών των χρυσαυγιτών στη δίκη του Εφετείου Αθηνών.

Όπως είπε η κ. Οικονόμου, «το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι εντάχθηκαν σε μια ένωση προσώπων που είχε σκοπό να τελέσει βαρύτατα κακουργήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα.Τι να προτείνω όταν το δικαστήριο δέχθηκε ότι τέλεσαν τέτοια αδικήματα, ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών; Θα ήταν αντιφατικό να προτείνω ελαφρυντικά ενώ διέπραξαν τέτοια αδικήματα κατά της Δημοκρατίας».

Η εισαγγελέας ζητά να αναγνωριστούν ελαφρυντικές περιστάσεις μόνο για τους Μπούκουρα, Αλεξόπουλο και Κουκούτση. Σύμφωνα με το 187 πκ Παρ 6, το ελαφρυντικό αναγνωρίζεται σε όσους έχουν καταδικαστεί μόνο για ένταξη και όχι για άλλη πράξη που σχετίζεται με την εγκληματική οργάνωση (ανθρωποκτονία, απόπειρες κτλ).

Η εισαγγελέας λαμβάνοντας και πάλι το λόγο στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, επέκτεινε την πρότασή της για αναγνώριση ελαφρυντικού και για όσους έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και δεν έχουν κριθεί ένοχοι για άλλα κακουργήματα.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, εφόσον οι καταδικασθέντες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν έχουν διαπράξει άλλη αξιόποινη πράξη, μπορεί να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό που προβλέπεται στο άρθρο 187 παρ.6 του παλιού Ποινικού Κώδικα.

Στη συνέχεια, προκλήθηκε ένταση από τους συνηγόρους των χρυσαυγιτών, με αποτέλεσμα τη διακοπή της διαδικασίας.

Η Μάγδα και ο Τάκης Φύσσας

Σημειώνεται πως νωρίτερα, η Μάγδα και ο Τάκης Φύσσας προσήλθαν, χωρίς να κάνουν δηλώσεις, στο Εφετείο όπου συνεχίζεται η διαδικασία επί των ελαφρυντικών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Νωρίτερα, η μητέρα του Παύλου είχε βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας του στο Κερατσίνι όπου άφησε λουλούδια και επανέλαβε ότι «δικαιώθηκε η κοινωνία».

Το προηγούμενο βράδυ η κ. Φύσσα είχε χαρακτηρίσει «ιστορική νίκη» για την Δημοκρατία την απόφαση και σε αναμονή των ποινών είχε εκδηλώσει την προσδοκία η επόμενη ημέρα να εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο.

Αν σου άρεσε κάνε