Τεστ για τον κορονοϊό στις ευάλωτες δομές κάθε 2 εβδομάδες

Τεστ για τον κορονοϊό στις ευάλωτες δομές κάθε 2 εβδομάδες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:34 Δημιουργία 08/10/20, 09:30

Το θέμα των ελέγχων για την προστασία από τον κορονοϊό φιλοξενουμένων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και λοιπές κλειστές δομές φιλοξενίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπή Προστασίας Ευπαθών, που συνήλθε υπό την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανάμεσα στα θέματα που συμφωνήθηκαν κατά τη συνεδρίαση ήταν:

- Η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων από τον ΕΟΔΥ σε ευάλωτες δομές κάθε δύο εβδομάδες.
- Η επικαιροποίηση του προγράμματος διενέργειας μοριακών τεστ από τον ΕΟΔΥ και ελέγχων τήρησης των πρωτοκόλλων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Γενική Γραμματεία Προστασίας του Καταναλωτή.
- Η διενέργεια ελέγχων τήρησης μέτρων από τις Υγειονομικές Διευθύνσεις των Περιφερειών σε μονάδες της αρμοδιότητάς τους.
- Η αυτόματη επικαιροποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων από τους φορείς ελέγχων στο Υπουργείο Εργασίας κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή


Πέρα από την κ. Μιχαηλίδου, στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Αντιστράτηγος Π.Σ ε.α. Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχαήλ Σταυριανουδάκης.

Αν σου άρεσε κάνε