ΠτΔ: Οι τουρκικές ενέργειες δεν βοηθούν την επανέναρξη συνομιλιών

ΠτΔ: Οι τουρκικές ενέργειες δεν βοηθούν την επανέναρξη συνομιλιών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:12 Δημιουργία 02/10/20, 17:01

Μήνυμα με αφορμή την 60η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, έστειλε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως άλλωστε και η Ελλάδα, παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στην προσπάθεια εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής και συνολικής λύσης του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ε.Ε. Λύσης, η οποία θα διασφαλίσει την πλήρη απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων και την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των Εγγυήσεων», ανέφερε η κ. Σακελλαροπούλου.

«Την προσήλωσή μας στον εθνικό αυτό στόχο, δεν πρόκειται να κάμψει η τουρκική επιθετικότητα και η τουρκική αδιαλλαξία. Ωστόσο, οι παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, καθώς και οι απειλές περί εποικισμού των Βαρωσίων, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στη δημιουργία του αναγκαίου προς τούτο κλίματος», συμπλήρωσε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τη νομιμοποίηση των συνεπειών της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής και του τουρκικού εποικισμού, ενώ υπογράμμισε πως η Κύπρος, παρά τη μακροχρόνια τουρκική κατοχή, εξακολουθεί σταθερά να παραμένει στην τροχιά των πλέον ανεπτυγμένων κοινωνιών και να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη και εμβάθυνση των τριμερών και άλλων πολυμερών σχημάτων πολυδιάστατης συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αν σου άρεσε κάνε