Ζάκυνθος: Ο εμίρης του Κατάρ πούλησε το «φιλέτο» στο Ναυάγιο

Ζάκυνθος: Ο εμίρης του Κατάρ πούλησε το «φιλέτο» στο Ναυάγιο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:02 Δημιουργία 02/10/20, 15:56

Σε νέα χέρια φαίνεται να περνά το οικόπεδο «φιλέτο», πάνω από το φημισμένο ναυάγιο της Ζακύνθου, το οποίο είχε αγοράσει ο εμίρης του Κατάρ το 2014.

Μετά τις δικαστικές διαμάχες μεταξύ εμίρη, Μητρόπολης Ζακύνθου αλλά και Μονής Αγίου Γεωργίου Κρημνών, η βασιλική οικογένεια αποφάσισε να πουλήσει τα 15.000 στρέμματα σε ξένη εταιρεία που κατά πάσα πιθανότητα ανήκει και πάλι σε Καταριανούς.

Όπως έγινε γνωστό, το καλοκαίρι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, η έκταση που είχε πουληθεί στον εμίρη του Κατάρ και την εταιρεία Rimana από τον κ. Xάρο δεν ανήκει στο δεύτερο και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να προχωρήσει στην πώλησή της.

Εκτός των άλλων, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναγνώρισε πως 3.000 στρέμματα, ανήκουν στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και πώς αλλά 6.000 στρέμματα ανήκουν στην Ιερά Μονή Αναφωνήτριας.

Τα σχέδια του εμίρη του Κατάρ για την κατασκευή πολυτελούς θερέτρου, φαίνεται να πέφτουν στο κενό λόγω της μακρόχρονης δικαστικής διαμάχη, και την έκταση να πωλείται την προηγούμενη εβδομάδα για πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια.

Αν σου άρεσε κάνε