Πρώτος νεκρός από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Πρώτος νεκρός από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:46 Δημιουργία 02/10/20, 12:22

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, με διάγνωση κορονοϊού εξέπνευσε 83χρονος άνδρας -το πρώτο θύμα του γηροκομείου.

Συναγερμός είχε σημάνει στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα, όταν το βράδυ της Τετάρτης ανιχνεύτηκαν μετά από τεστ, 40 ηλικιωμένοι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα πρόεδρο του ΕΟΔΥ, νοσηλευτές του Ιδρύματος νοσούσαν εδώ και δύο εβδομάδες.

Για το περιστατικό, η διοίκηση δήλωσε: «ένας υπάλληλος, μας είπε ότι φεύγει και πάει αλλού για δουλειά, ξαφνικά. Αυτό έγινε δύο ημέρες αφού εντοπίσαμε τα προαναφερθέντα κρούσματα, την προηγούμενη εβδομάδα, την προηγούμενη Τρίτη ή Τετάρτη. Χτύπησε το τηλέφωνό μου ένα βράδυ, είναι μια κυρία από τον ΕΟΔΥ και με ρώτησε αν γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι θετικός στον ιό. Δεν γνώριζα τίποτα. Μας είπαν ότι πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση. Την επόμενη ημέρα έμαθα και για τον άλλο υπάλληλο. Κάναμε συμφωνία γιατροί και οικογένεια ότι αν βρεθούν ύποπτα περιστατικά να πηγαίνουν στο νοσοκομείο».

Η επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Σωτηρία, Γεώργιος Γεννηματάς, Αττικόν και Ασκληπιείο, ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης ενώ νωρίτερα σήμερα κατέληξε ήδη ο πρώτος ηλικιωμένος.

Την υπόθεση έχει αναλάβει και ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας που αναζητά ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος των υπευθύνων του γηροκομείου.

Αν σου άρεσε κάνε