Ανησυχία από Χαρδαλία και Μαγιορκίνη για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Αττική

Ανησυχία από Χαρδαλία και Μαγιορκίνη για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:31 Δημιουργία 29/09/20, 18:19

Την αυξημένη ανησυχία της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών της Ελλάδας για την εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19 στη χώρα μας και ειδικότερα στην Αττική εξέφρασαν ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για τη νόσο , Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως στο επίκεντρο της πορείας της νόσου είναι η Αττική, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό με κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff και αφού περιέγραψε τα δεδομένα με τα 12 ψευδώς θετικά κρούσματα ανακοίνωσε ότι και στον τελικό έλεγχο, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, και τα 12 δείγματα βρέθηκαν οριστικά αρνητικά.

Επίσης, έγινε έλεγχος σε επιφάνειες του πλοίου, από τον οποίο δεν προέκυψε τίποτα ανησυχητικό.

Τέλος, σχετικά με τα εμβόλια, εκείνο της Pfizer, που βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, μπορεί να έχει δεδομένα αποτελεσματικότητας ακόμα και μέσα στον στον Οκτώβριο.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως «η κυβέρνηση προχωρά σε αξιοποίηση ξενοδοχείων καραντίνας για αποσυμφόρηση νοσοκομείων και περιορισμό διασποράς του ιού στην κοινότητα».

Κατέστησε σαφές πως το ζήτημα δεν είναι να μιλάμε συνεχώς για μέτρα, ειδικά για νέα μέτρα, αλλά να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

Με στόχο την περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στο κέντρο της Αθήνας, με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη και μαζί η Πολιτική Προστασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, προχωρούν σε μια νέα δέσμη μέτρων που προστίθεται στα μέτρα που έχουν ληφθεί. Πιο συγκεκριμένα, οι 8 λέσχες φιλίας του δήμου Αθηναίων διαμορφώνονται και μετατρέπονται σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό, εντατικοποιούνται τα rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, δημιουργούνται δύο νέες δομές προσωρινής απομόνωσης για τη φιλοξενία των ουσιοεξαρτημένων ατόμων, καθώς και πολιτών που προέρχονται από ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες και έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Σχετικά με την εικόνα στα σχολεία, ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή έχει ανασταλεί η λειτουργία 10 σχολικών μονάδων πανελλαδικά, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 113 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Σημείωσε ότι 93 στα 123 σχολεία βρίσκονται στην Αττική.

Στον δήμο Ευρώτα, ανακοίνωσε ότι στα πρώτα 805 δείγματα που έχουν εξεταστεί σε αλλοδαπούς και όχι μόνο εργάτες γης, εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα

Αν σου άρεσε κάνε