Εξιχνίαση υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας με τη συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ

Εξιχνίαση υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας με τη συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:05 Δημιουργία 29/09/20, 17:48

Για αρχεία που διατηρούσε σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που περιείχαν συνολικά πάνω από 250.000 εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων συνελήφθη με τη συνδρομή των ΗΠΑ, 56χρονος.

Ο άνδρας που κρίθηκε ένοχος για «προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρησιμοποίηση ανήλικου που δεν έχει συμπληρώσει το 15 έτος, κατ’ εξακολούθηση», αποδέχθηκε την κατηγορία ενώ όπως υποστήριξε, δεν γνώριζε τι αρχεία κατέβαζε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που χρησιμοποιούσε.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο, ζούσε με την υπερήλικη μητέρα του και δηλώνε άνεργος, άγαμος και άτεκνος.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν μετά αναφορές του Εθνικού Οργανισμού Αγνοουμένων και Εκμεταλλευομένων Παιδιών των ΗΠΑ στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (τμήματος Europol) και αφορούσαν περιπτώσεις διακίνησης υλικού πορνογραφίας ανηλίκων από χρήστες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Μετά την ανίχνευση των ηλεκτρονικών ιχνών και την άρση του απορρήτου η αστυνομία εντόπισε τον 56χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε υλικό με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων ενώ κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι και κινητά τηλέφωνα.

Αν σου άρεσε κάνε