«Ιανός»: Εγκλωβισμένοι 40 κάτοικοι σε χωριό της Καρδίτσας

«Ιανός»: Εγκλωβισμένοι 40 κάτοικοι σε χωριό της Καρδίτσας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:01 Δημιουργία 21/09/20, 13:37

Πλημμυρισμένες κατοικίες, κατεστραμμένα αυτοκίνητα και ακόμα μια αγνοούμενη γυναίκα, είναι η σημερινή εικόνα της Καρδίτσας μετά τον «Ιανό», που σάρωσε κυριολεκτικά την πόλη.

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η αναζήτηση της 43χρονης από το Μουζάκι, της οποίας το αυτοκίνητο βρέθηκε το Σάββατο, στις όχθες του ποταμού. Η γυναίκα φαίνεται να είχε αγνοήσει τις οδηγίες με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να την παρασύρουν.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, αναφέρθηκε στο ορεινό χωριό Οξυά, το οποίο εδώ και 2 ημέρες παραμένει αποκομμένο χωρίς ρεύμα και νερό με τους κατά πλειοψηφία ηλικιωμένους κατοίκους του, να παραμένουν εγκλωβισμένοι : «Είναι εγκλωβισμένοι 40 κάτοικοι στην Οξυά Καρδίτσας. Βρίσκονται όλοι στο Μοναστήρι της Οξυάς κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αρνείται να αφήσει το σπίτι του. Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει».
Σύμφωνα με το δήμαρχο, οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν το χωριό παρά τα όποια προβλήματα υγείας, ενώ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σημείωσε πως υπάρχουν 2 διαθέσιμα ελικόπτερα για τη μεταφορά των ανθρώπων, τα οποία όμως λόγω ασυνεννοησίας των Αρχών, δεν έχουν μεταβεί στο σημείο.

Με εντολή της δημοτικής Αρχής, ξενοδοχεία της περιοχής άνοιξαν προκειμένου να φιλοξενήσουν τους πληγέντες ενώ την Τρίτη αναμένεται να επισκεφθεί την Καρδίτσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αποτίμηση των ζημιών και την ανακοίνωση νέων μέτρων ανακούφισης.

Αν σου άρεσε κάνε