Κορονοϊός: 184 παραβάσεις σε ελέγχους στις λαϊκές αγορές της Αττικής

Κορονοϊός: 184 παραβάσεις σε ελέγχους στις λαϊκές αγορές της Αττικής

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 11/09/20, 15:42

Εκτεταμένοι έλεχγοι πραγματοποιήθηκαν στις λαϊκές αγορές της Αττικής για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημοσίας υγείας από την πανδημία.

Κατά τους 1430 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε 9 λαϊκές αγορές το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκαν 184 παραβάσεις. Ως εκ τούτου, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου να επιβληθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Να σημειωθεί ότι οι έλεχγοι πραγματοποιήθηκαν έπειτα από εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη προς τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη και τη διεύθυνση Λαϊκών Αγορών

. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Πατούλης ζήτησε από τα στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης να συνεχίσουν τους ελέγχους στο σύνολο των λαϊκών αγορών της Αττικής και κάλεσε επαγγελματίες και παραγωγούς να σεβαστούν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας για την αποτελεσματικότερη προστασία των καταναλωτών.

Μετά και από τις σχετικές εντολές, οι επόπτες της υπηρεσίας προχώρησαν στον έλεγχο των διαστάσεων των πάγκων, ενώ εξέτασαν κατά πόσο τηρούνται οι μεταξύ τους αποστάσεις, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν αποφασιστεί προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός των καταναλωτών.

Αν σου άρεσε κάνε