Μάσκες με έγκριση του Χημείου του Κράτους για τους μαθητές [Βίντεο]

Μάσκες με έγκριση του Χημείου του Κράτους για τους μαθητές [Βίντεο]

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:40 Δημιουργία 07/09/20, 14:32

Μονόχρωμες και με διαφορετικό μέγεθος για τα παιδιά Δημοτικού – Γυμνασίου/Λυκείου και εκπαιδευτικών, θα είναι οι υποχρεωτικές μάσκες που θα διατεθούν στα σχολεία, πριν την έναρξη της φετινής χρονιάς.

Οι μάσκες θα είναι διαστάσεων 10x18cm για τα μικρότερα παιδιά, ενώ τα παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα χρησιμοποιούν αυτές των 12x22cm. Όπως δήλωσε ο Γιάννης Σταθόπουλος, ένας εκ των παραγωγών στο OPEN, τους ζητήθηκε να παρασκευάσουν μάσκες με δύο υφάσματα 100% βαμβακερά και η κάθε μία να έχει εξωτερικά σκουρόχρωμο ύφασμα και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο. Επιπλέον, ζητήθηκε να υπάρχουν εσωτερικά ελάσματα ώστε να εφαρμόζουν στη μύτη, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι μάσκες είναι υψηλών προδιαγραφών ενώ έχουν εγκριθεί και από το χημείο του κράτους.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταθόπουλος: «Ο διαγωνισμός έγινε για 5,5 εκατομμύρια μάσκες, οι οποίες πρέπει να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η ΚΕΔΕ, που ανέλαβε τον διαγωνισμό, να τις διαθέσει στα σχολεία. […] Από τις περίπου 90 εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, μόλις οι 18 τελικά θα συμμετέχουν στην κατασκευή μασκών. Ανώτατη τιμή για την κάθε μάσκα είχε οριστεί από τον διαγωνισμό στα 1,2 ευρώ και η κάθε εταιρεία έκανε τη δική της προσφορά».

Αν σου άρεσε κάνε