Απολογήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του επιχειρηματία Μακρή

Απολογήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του επιχειρηματία Μακρή

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:22 Δημιουργία 03/09/20, 15:22

Ολοκληρώθηκαν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας οι απολογίες των δύο Βούλγαρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, στη Βούλα.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος υποστήριξε τα όσα είχε αναφέρει στην απολογία του και ο αδελφός του. Ότι, δηλαδή, δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του επιχειρηματία και απευθυνόμενος στη σύζυγο του θύματος, Βικτώρια Καρύδα, είπε: «Λυπάμαι για την απώλεια σας, δεν τον γνωρίζαμε, δεν είχαμε καμία δουλειά μαζί του, δεν γνωρίζαμε κανέναν που γνώριζε. Ξέρω ότι είστε αναστατωμένη, αλλά δεν έχω τίποτα εναντίον σας και ελπίζω η αστυνομία να βρει τον πραγματικό δολοφόνο».

Ο 36χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε πως ήρθε μαζί με τον αδελφό του στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2018 προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες που είχαν για να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Για την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας του επιχειρηματία ανέφερε πως βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, άρρωστος, μαζί με μία παιδική του φίλη.

«Πιστεύω ότι θα αθωωθούμε κι εγώ και ο αδελφός μου. Μας κατηγορούν ότι σκοτώσαμε έναν άνθρωπο που δε γνωρίζαμε, ούτε αυτόν, ούτε την οικογένειά του. Εγώ κι ο αδελφός μου δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε ένα τέτοιο έγκλημα» υποστήριξε στο τέλος της απολογίας του ο κατηγορούμενος.

Το δικαστήριο διέκοψε για την προσεχή Τρίτη, οπότε και ο εισαγγελέας θα προτείνει επί της ενοχής ή όχι των δύο κατηγορουμένων.

Αν σου άρεσε κάνε